Gyártók Újra a csúcson a Toyota

Újra a csúcson a Toyota

autopro.hu/P.B. | 2021.01.28 12:17

Újra a csúcson a Toyota

Fotó: Toyota Newsroom

Miután a koronavírus-járvány a Volkswagen eladásait jobban visszavetette, mint a Toyota számait, a japán gyártó visszavette vezető pozícióját az újautó-értékesítések globális listáján. A legnépszerűbb modell is a Toyota terméke.

Hirdetés

2020-ban a Toyota 9 millió 528 ezer járművet értékesített, ez ugyan 11,3 százalékos visszaesés a 2019-es adatokhoz képest, de így is elegendő volt ahhoz, hogy a Toyota az élre álljon az járműértékesítési listán. A Volkswagen ugyanis 9 millió 305 ezer autót adott el, a német konszern számaiban 15,2 százalékos visszaesést okozott a pandémia.

A Toyota elsősorban annak köszönheti jobb eladásait, hogy az ázsiai piacokat kevésbé vetette vissza a járvány, így a hazai eladásaival meg tudta előzni riválisát a gyártó – írja a Reuters.

A legnépszerűbb modellt is a Toyota gyártja

Ahogyan az autopro.hu korábban beszámolt róla, az előző két évhez hasonlóan 2020-ban is a Toyota Corolla volt a legnépszerűbb autó a világon. Az első tízben több Toyota-modellt is találunk, európai autó viszont csak kettő fért fel a listára, a japánok domináltak.

2020-ban 1 millió 134 ezer új Corolla talált gazdára, ez volt az egyetlen modell, amiből több mint egy millió fogyott az előző évben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink