Gyártók Újjászületik az Acura S-modellje

Újjászületik az Acura S-modellje

autopro.hu/H.J. | 2019.08.18 05:01

Újjászületik az Acura S-modellje

Új tanulmányautót mutatott be a Honda prémium márkája, az Acura. A Type S Concept olyan, mintha az Acura TLX következő generációs változata lenne.

Hirdetés

Több mint tíz éve már piacra dobták a Type S különböző verzióit, a gyártó pedig azt ígéri, hogy a következő két évben kétféle S-modell közül is választhatnak az ügyfelek – a közelmúltban bemutatott Type S koncepció ezeknek a modelleknek az előhírnöke.

Néhány műszaki adat

A tervezésre és erőátvitelre vonatkozó részleteket egyelőre szűken mérte a márka. Amit biztosan tudni, hogy a tanulmányautó 285 mm széles nyári gumiabroncsai szokatlanul nagyok az Acura szedánja számára. A 21 colos felnik mögött négydugattyús sárga Brembo féknyergek láthatók.

A Civic Type R szellőzőnyílásaival szemben az Acura szerint a szellőztetés és a hűtőrács elöl is működőképes lehet, lehetővé téve a levegő bejutását a nagy teljesítményű motorhoz. Elöl és hátul is LED-lámpák biztosítják a fényforrást, amelyek nagyon hasonlíthatnak az NSX-hez. Ezen a modellen azonban négyzetek helyett téglalap alakú lámpákat helyeztek el.

Számos elem szénszálas hatást kelt, de a gyártó elmondta, edzett szénről van szó, ami az első szellőzőnyílások, az oldalsó küszöbök, a kerekek, a hátsó spoiler és a hátsó diffúzor mentén látható.

A tanulmányautó megőrizte a 2008-as és 2009-es S-modellek kék színét, amit az Acura Double Apex Blue Pearl-nek nevez, és a nano-pigmentekkel tiszta bevonatot képez az autó vázán. Az érdeklődők a kaliforniai The Quail és Pebble Beach rendezvényein tekinthetik meg először a modellt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink