Gyártók Újabb gyárbezárás a Hondánál

Újabb gyárbezárás a Hondánál

autopro.hu/H.J. | 2020.02.25 08:32

Újabb gyárbezárás a Hondánál

Fotó: twitter.com/Hondaphil

Tovább gyűrűzik a válsághelyzet a Hondánál. A márka Fülöp-szigeteki részlege most bejelentette, hogy következő hónaptól leállítja a gyártást a helyi üzemében.

Hirdetés

Japán harmadik legnagyobb autógyártójának nyereséges működése több mint felére csökkent az elmúlt két évben. Korábban az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a költséges visszahívások és egyéb minőségi zavarok krízishelyzetbe hozták a vállalatot.

Nem indult be igazán a helyi gyártás

A Honda Cars Philippines gyártósora a hanyatlás következtében következő hónaptól leáll. A gépjármű-értékesítés, illetve a vevőszolgálati tevékenységek a Honda regionális hálózatán keresztül folytatódnak.

A Honda Fülöp-szigeteki gyártóüzeme 1992 óta működik, mára már közel 650 alkalmazott foglalkoztatásával. Az ország autógyártása csekély, összehasonlítva olyan délkelet-ázsiai országgal, mint például Thaiföld. A 2015-ben elindított állami adókedvezmény program ellenére sem sikerült jelentősen megerősíteni az ország autógyártását. A vállalat jelentése szerint jelenleg az erőforrások hatékony elosztására összpontosítanak, és ezentúl a termelés az ázsiai, csendes-óceáni térség más országaira koncentrálódik.

Szinte napra pontosan egy éve volt, hogy a Honda bejelentette swindoni gyárának bezárását Nagy-Britanniában.

Kiemelt Partnereink