Gyártók Újabb felvásárlási hír: az Opel sorsára juthat a Lotus is?

Újabb felvásárlási hír: az Opel sorsára juthat a Lotus is?

autopro.hu/R.M. | 2017.02.21 15:50

Újabb felvásárlási hír: az Opel sorsára juthat a Lotus is?

A Volvót is birtokló kínai vállalat igényt tart a jelenleg maláj kézben lévő Lotusra. Az új anyacéggel valószínűleg jól járna a brit autógyártó.

Hirdetés

Két dolog állandó a Lotus történetében: a csodálatos sportautók és a pénzügyi gondok. A brit vállalatnál jelentős változások mentek végbe az utóbbi években, mind a vezetőség, mind pedig a tulajdonosok körében, és most úgy tűnik hamarosan ismét gazdát cserélhet a vállalat.

A cég 1996-ban került egy maláj autógyártóhoz, a Protonhoz, ez az állapot pedig 2012-ben változott meg, amikor a szintén maláj DRB-HICOM nagyvállalat magát a Protont vásárolta fel. Azóta többször is felmerült, hogy megválnának a Lotustól.

Korábban már a PSA csoport is szóba jött, mint lehetséges vásárló, de jelenleg úgy tűnik, hogy a kínai autógyártó, a Geely lesz az új tulaj, ami többek közt a Volvót is birtokolja - írta meg az autoblog.com.

A kínai kormány egyébként is bátorítja a hazai autógyártókat, hogy vásároljanak fel minél több külföldi, autóipar területén működő céget. Az üzlet mindkét fél számára előnyös lenne, hiszen a Lotusnak pénzre van szüksége, míg a Geely a sportautó gyártó jelentős technológiai és mérnöki tudásával gazdagodna. A Volvo jelenleg is figyelemreméltó összegeket kap különböző, új technológiák fejlesztésére a kínai vállalattól, egy hasonló helyzet pedig biztosan kifizetődő lenne a Lotus számára is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink