Gyártók Újabb bérajánlatot adott a győri Audi – ez sem elég

Újabb bérajánlatot adott a győri Audi – ez sem elég

Szabó Fanni | 2019.01.22 11:34

Újabb bérajánlatot adott a győri Audi – ez sem elég

Újabb bérajánlatot adott át a győri Audi Hungária Zrt. a szakszervezetnek január 20-án vasárnap, melyet ismét egyhangúlag elutasítottak.

Hirdetés

A munkáltató legfrissebb, negyedik ajánlata még mindig titkos, így hivatalosan csak a dolgozók tudhatnak róla. Múlt héten azonban nyilvánosságra hoztak egy korábbi ajánlatot, mely kedvezőbb feltételeket biztosítana. Az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ) eddig egyetlen ajánlatot sem fogadott el. Csalódottságuknak január 18-án hangot is adtak.

A sztrájkolók zászlói a győri Audi Hungária Zrt. udvarán
A sztrájkolók zászlói a győri Audi Hungária Zrt. udvarán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, mintegy négyezer győri audis sztrájkolt két órán keresztül a gyár udvarán, mely a termelésre is hatással volt. A szakszervezet szerint a munkáltató mostani ajánlata elfogadhatatlan, hiszen mint írták érdemi közeledés nem történt. A dolgozókat képviselő szervezet vezetői elmondták: továbbra is tartják eredeti követeléseiket, mely a béremelésre és a cafetériára is kiterjed.

Az Audi honlapján szavazásra buzdítja a dolgozókat. Azt szeretnék megtudni, elégedettek-e a korábbi ajánlatukkal. A voksolást január 25-én zárják le. Eközben több, külföldön működő szakszervezet – mint például az IG Metall, Skoda is szolidaritását fejezte ki az AHFSZ számára.

A munkáltató korábban ezt írta honlapján: a vállalatvezetés meglátása szerint a jelenlegi bérszínvonal és a fizetésemelésre tett ajánlati csomag versenyképes, és az egyik legkiemelkedőbb Magyarországon, és továbbra is törekszenek mindenki számára megfelelő egyezséget kötni az érdekképviselettel.

Összehasonlításként olvassa el korábbi cikkünket arról, mennyit emelt a béreken a kecskeméti Mercedes, egy másik összeállításunkból pedig azt is megtudhatja, hogy a debreceni BMW mérnökei mekkora fizetésre számíthatnak.

Kiemelt Partnereink