Gyártók Újabb autógyár épül Szlovákiában?

Újabb autógyár épül Szlovákiában?

autopro.hu/Sz.F. | 2018.04.24 11:53

Újabb autógyár épül Szlovákiában?

A Kassa melletti ipari parkban létesülhet az ország ötödik autógyára. A Zhi Dou nevű kínai autóipari vállalat beruházásáért Szlovákia már csak Romániával versenyez.

Hirdetés

A BMW sem zárta ki egy szlovákiai autógyár lehetőségét. Az új ipari parkban megjelenhet a LingLong gumigyártó óriáscég is.

A kínai befektetőkért folyó versenyben Románia áll jobban, mivel a beruházóknak 50 százalékos támogatást tud nyújtani, Szlovákiában a határ 35 százalék. A végső döntést ősszel jelentik be – olvasható a bumm.sk hírportálon.

Egy szlovákiai BMW-gyár létesítése már többször is szóba került, az autógyártó azonban rendre cáfolta az információkat. Sandra Schillmöller szóvivő most azt válaszolta, hogy felmérik, mely országok lehetnek alkalmasak a jövőbeli termelésre. A szlovákiai bővítést nem zárta ki.

A kormány pénteken hagyta jóvá az új kassai stratégiai parkhoz tartozó telkek zárolását. Ez azt jelenti, hogy ha beruházó érkezik, az államnak jogában áll ezeket a telkeket kisajátítani. Peter Žiga (Smer-SD) gazdasági miniszter elmondása szerint jelenleg öt befektető van játékban. Az ipari övezet összterülete 250 hektár, így több céget is képes befogadni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink