Gyártók Új tesztközponttal készül a jövőre a JLR

Új tesztközponttal készül a jövőre a JLR

autopro.hu/V.M. | 2022.08.04 17:17

Új tesztközponttal készül a jövőre a JLR

Fotó: Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az angliai Gaydonban egy új elektromágneses összeférhetőséget vizsgáló tesztközpontot nyitott meg. A létesítmény lehetővé fogja tenni a vállalat számára, hogy az elektromos és az egyre inkább digitalizált járműveket is megfelelően tesztelhesse a jövőben.

Hirdetés

Az elektromágneses összeférhetőségi vizsgálatok annak kiderítésére szolgálnak, hogy az elektromos rendszerek képesek-e az őket körülvevő elektromágneses környezetben rendeltetésszerűen, például elektromágneses interferencia kialakulása nélkül működni.

Az új létesítményben kettő visszhangmentes kamra és egy „elektromosan csendes” fékpad kapott helyet az egyes komponensek működését nyomon követő berendezéseken kívül. Utóbbiak az autó olyan részegységeit figyelik, mint az akkumulátor, az elektromos motor, a GPS- és 4G-jeladók, valamint az ADAS rendszerek.

A magas színvonalú elektromágneses összeférhetőségi vizsgálatok az elektrifikációval és a járművek digitális tartalmának növekedésével egyre fontosabbá válnak a típusengedélyeztetési eljárásokban és a kívánt minőség elérésében.

Az első autó, amit a gaydoni létesítményben teszteltek, a május óta kapható új Range Rover Sport volt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink