Gyártók Új munkavállalókat toboroz a Boeing

Új munkavállalókat toboroz a Boeing

autopro.hu/B.A. | 2019.08.22 11:42

Új munkavállalókat toboroz a Boeing

Az amerikai repülőgépgyártó várakozási szerint októberben újraindulhatnak a Boeing 737 MAX szállítások. Az utóbbi négy hónapban nem érkezett új megrendelés a típusra.

Hirdetés

Az amerikai vállalat közleménye szerint a több száz új alkalmazott felvételére azért van szükség, mert várakozásuk szerint a negyedik negyedév elején újraindulhatnak a Boeing 737 MAX szállítások.

Bizakodó a cég

A Boeing még áprilisban csökkentette 42-re az említett típusból havonta legyártandó gépek számát, azóta ezt a volument szinten tartotta annak ellenére, hogy az utóbbi négy hónapban nem érkezett új megrendelés a 737 MAX-ra – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt. A cég tehát egyértelműen bizakodó a jövőt illetően.

Két gép zuhant le

A MAX-okat áprilisban parancsolta földre az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, majd az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA), miután a típus két gépe is lezuhant. Tavaly októberben a Lion Air JT610-es járata a Jáva-tengerbe zuhant, idén áprilisban pedig az Ethiopian Airlines ET302-es járatát teljesítő gép csapódott a földbe nem sokkal a felszállás után. A balesetek az eddigi elemzések szerint összefüggésbe hozhatóak a Boeing hibásan működő átesésvédelmi rendszerével.

6,5 milliárd dollár extra kiadás

A társaság egyébként csaknem 6,5 milliárd dollár extra kiadást prognosztizált az első féléves pénzügyi jelentésében a 737 MAX repülési tilalmával kapcsolatban. A Boeing árfolyama az elmúlt hónapban 8,9 százalékkal csökkent, de tegnap 2,5 százalékkal emelkedett.

Nyitókép: Boeing

Hirdetés

Kiemelt Partnereink