Gyártók Új modellek indítására szólították fel a Fiatot

Új modellek indítására szólították fel a Fiatot

autopro.hu/H.J. | 2019.12.03 16:54

Új modellek indítására szólították fel a Fiatot

A Fiat Chrysler és a PSA egyesülésével több milliárd dolláros beruházásokat hajtanának végre a vállalatok. A FIOM olasz fémipari szervezet szerint azonban más üzleti tervre lenne szükség a hatékonysághoz.

Hirdetés

Októberben a PSA Csoport és a Fiat Chrysler bejelentette, hogy egy 50 milliárd dolláros közös beruházást terveznek. A csoport ezzel a világ negyedik legnagyobb autóipari gyártója lehetne.

Az olasz FIOM fémipari szervezet eközben felszólította a Fiat Chryslert, hogy tervezzen új modelleket, melyeket a torinói Mirafiori gyárban állíthatnának elő. Ezzel a Fiat székhelyén teljes foglalkoztatottságot érhetne el az üzemben.

Kihasználatlan gyártási kapacitások

Az egyre lassuló piacon az elemzők szerint az egyesüléssel a vállalatoknak kihasználatlan gyártási kapacitásai lennének – ez közel hatmillió le nem gyártott járműnek felel meg.

A Fiat Chrysler 5 milliárd euró befektetését tervezi 2021-ig olaszországi gyáraiban – ebből 750 millió eurót a torinói Mirafiori gyár fejlesztésére fordítanának. A FIOM szervezete szerint azonban új üzleti tervre van szükség a termelés növeléséhez és a munkahelyek teremtéséhez – írja a Reuters.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink