Gyártók Új központtal fejlődik a horvát sportautó-gyártó

Új központtal fejlődik a horvát sportautó-gyártó

autopro.hu/V.M. | 2021.04.15 09:22

Új központtal fejlődik a horvát sportautó-gyártó

Fotó: Rimac Automobili Media Center

Az elektromos sportautókat fejlesztő horvát Rimac Automobili bemutatta új központjának terveit. A Zágrábtól nem messze, 200 millió euróból felépülő létesítményben 2023-ban indul a termelés.

Hirdetés

A vállalat mintegy 2500 főt fog az új központban foglalkoztatni, ami 200 ezer négyzetméteren fog elterülni. A telephelyen kutatás-fejlesztés, adminisztratív feladatok végzése, illetve gyártás egyaránt folyni fog.

A Zágrábtól nyugatra fekvő Kerestinec falu szélére tervezett telephelyen kettő, futurisztikus stílusban tervezett épület fog állni, melyek egyike az irodáknak, míg a másik a gyártásnak fog otthont adni. A gyártóüzemben elektromos sportautókon kívül akkumulátorokat is készítenek majd.

A tesztpályát is magába foglaló, nagy zöldterülettel rendelkező központ munkálatai idén kezdődnek, a termelés pedig – karbonsemleges módon – két év múlva indul – írja az electrive.com.

Fotó: Rimac Automobili Media Center

A Rimac a saját elektromos sportautói fejlesztésén és gyártásán kívül más OEM-eknek is kínálja technológiáját. A cégbe fektetett többek között a Porsche, ami márciusban 24 százalékra növelte részesedését abban. Ugyancsak márciusban a Rimac bejelentette, hogy fejlesztőközpontot nyit az Egyesült Királyságban a helyi ügyfelei jobb kiszolgálása érdekében.

A vállalat partnerei között szerepel még a Hyundai, a Kia, az Aston Martin és a Renault is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink