Gyártók Új gyártócsarnokot avattak Nagykanizsán

Új gyártócsarnokot avattak Nagykanizsán

MTI | 2019.09.27 17:50

Új gyártócsarnokot avattak Nagykanizsán

Mintegy 230 millió forint beruházással új csarnokot épített és fejlesztette a gépesítést a nagykanizsai N-ferrum Kft., amely éppen a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésében ért el jelentős fejlődést az elmúlt években.

Hirdetés

Az N-ferrum Kft. mintegy ezer négyzetméteres csarnokának megépítésével lehetővé tette, hogy akár 8 ezer négyzetméteres csarnokok építéséhez szükséges acélelemeket is gyártani tudjanak, amire a térségben máshol nincs is lehetőség.

162 millióból valósult meg a gyár

A jelenlegi csarnok építésére összesen 162 millió forintot fordított a társaság, az összegből 49 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és magyar állami támogatás volt, 97 millió forint kedvezményes kölcsönt vettek fel, továbbá 16 millió forint önerőt biztosítottak. Egy másik pályázat révén 64 millió forintból acélmegmunkáló berendezést vásároltak, amelyhez az önerő mellett 29 millió forint vissza nem térítendő támogatást használtak fel.

Komoly fejlődést tud felmutatni a cég

A vállalat az elmúlt években folyamatos fejlődésen ment át, 2016-ban még 183 millió forint nettó árbevétellel rendelkezett, a múlt évre pedig már 766 millióra növelte a bevételét. A korábbi 14 dolgozó helyett pedig ma már 21 embert foglalkoztat, meghaladva a pályázatban vállalt bővítést is.

Nincs megállás

Nemes János ügyvezető nem áll meg ennyinél, tervei szerint idén eléri az egymilliárd forintot az N-ferrum árbevétele, és a létszámot is tovább bővítené. Az igények miatt újabb fejlesztéseket is tervez, amivel mostani kapacitásaikat akár meg is háromszorozhatják majd.

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay

Hirdetés

Kiemelt Partnereink