Gyártók Új gyárban készülhet az újabb magyar autóbusz

Új gyárban készülhet az újabb magyar autóbusz

autopro.hu/G.I. | 2016.06.01 08:33

Új gyárban készülhet az újabb magyar autóbusz

A legnagyobb magyar autóbuszgyártó, a Kravtex-Kühne Csoport kompakt méretű távolsági autóbusszal jelentkezett a tavasz folyamán. Június 10-én az új gyárat is felavatják.

Hirdetés

A hagyományos buszoknál mintegy 2-2,5 méterrel rövidebb Credo Optinell 10 jelenleg az egyetlen hazai gyártmányú távolsági busz. A Mosonmagyaróváron és Győrben fejlesztett jármű vételárarányos magyar értékhányada megközelíti a 85 százalékot, üzemeltetési költségei pedig jóval alacsonyabbak a hagyományos méretű buszoknál - közölte a gyártó, amelynek üzemeibe a közelmúltban ellátogatott szakportálunk.

A Kravtex-Kühne Csoport szerint a Credo Optinell 10 a regionális közlekedési központoknál és külföldön is sikeres lehet a kisebb méretkategóriába tartozó autóbuszok európai piacának bővülése miatt. Az új termék sorozatgyártása a második félévben indulhat Mosonmagyaróváron, ahol hamarosan felavatják Magyarország legnagyobb autóbuszgyárát.

A járműújdonság a magyar gyártmányú buszok közül elsőként teljesíti a felépítmény szilárdságát szabályozó legszigorúbb ENSZ-EGB R66.02 előírást, sokkal nagyobb biztonságot nyújtva az utasok számára a felborulással járó balesetek esetén. A balesetek megelőzését szolgálja az elektronikus vezérlésű fékrendszer, amely olyan innovatív biztonsági szolgáltatásokat kínál, mint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS - Lane Departure Warning System), vagy a fejlesztési szakaszban lévő adaptív tempomat (ACC - Adaptive Cruise Control), illetve a vészfékező asszisztens (AEBS - Advanced Emergency Braking System).

No translation for type 1 id 562 lang hu_HU
Átadás előtt körülnéztünk a legnagyobb hazai buszgyárban

A Kravtex-Kühne Csoport júniusban avatja fel kibővített, 16 ezer 200 négyzetméteres autóbuszgyártó üzemcsarnokát Mosonmagyaróváron. A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. területén megvalósult beruházásban Magyarország legnagyobb autóbuszgyára jön létre, amely 500 darabos éves kapacitásával a kelet-közép-európai régióban is kiemelkedőnek számít.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink