Gyártók Új gyárat épít Spanyolországban a Renault

Új gyárat épít Spanyolországban a Renault

autopro.hu/P.B. | 2021.11.09 08:17

Új gyárat épít Spanyolországban a Renault

Fotó: Renault Media

Sevillában épül fel a Renault Csoport második olyan gyára, ami a körforgásos működést fogja segíteni. Az üzemben négy olyan tevékenység zajlik majd, amiknek célja egyaránt az újrahasznosítás lesz.

Hirdetés

Juan Manuel Moreno andalúz elnök jelenlétében november 5-én új gyár építését jelentette be a Renault Csoport a tartomány fővárosában, Sevillában. A gyár a Renault körforgásos működését segíti majd elő, és négy különböző, egyaránt az anyagok újrafelhasználását segítő funkciót fognak végezni benne.

A sevillai üzemben egyrészt leselejtezett autók alkatrészeit fogják újrahasznosítani, másrészt az elhasznált akkumulátorokat is osztályozni fogják abból a szempontból, hogy még használhatók-e valamire (például energiatárolásra). Emellett az E-Tech váltókat is itt fogják gyártani, és egy kutatóközpont is nyílik, ami dedikáltan a körforgásos gazdasággal fog foglalkozni.

A hosszútávú tervek része

Az ötezer négyzetméteresre tervezett csarnok végső átadása 2024-ben várható, de egyes tevékenységeket már 2022-ben megkezdenek – ilyen lesz például a régi autók újrahasznosítása. Az üzem maximális kapacitása évi tízezer autó és ezer akkumulátor feldolgozása lesz.

A mostani bejelentés a Renault Csoport korábban bemutatott, 2021-2024 között megvalósuló spanyolországi terveinek a része. A terv öt új jármű és egy új motorcsalád spanyolországi gyártását tartalmazza, a sevillai üzemben pedig két új elektromos sebességváltót gyártanak majd a csoport hibrid járműveihez.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink