Gyártók Új elektromos modellt dobott piacra a Daimler Truck

Új elektromos modellt dobott piacra a Daimler Truck

autopro.hu/P.B. | 2022.07.25 08:18

Új elektromos modellt dobott piacra a Daimler Truck

Fotó: Mercedes-Benz Media

A Daimler Truck megkezdte második elektromos modelljének, az eEconic névre keresztelt járműnek a gyártását. Az eEconic egy városi használatra tervezett kukásautó, amivel a sűrűn lakott régiók környezeti terhelését csökkentené a vállalat.

Hirdetés

Az eEconic ugyanazon a telephelyen készül Wörth városában, mint ahol a Mercedes-Benz teherautó- és buszgyártó vállalatának első elektromos modellje, az eActros nehéz tehergépjármű.

A Daimler Truck közleménye szerint az első eEconic teherautókat egy dán hulladékkezelő vállalatnak adják majd el, de az idén további szállításokat terveznek a modellből. Az első eActros átadására az idei év februárjában került sor.

Az eActroshoz hasonlóan az új teherautó ára is nagyjából a dízeles kivitel háromszorosa lesz. Martin Daum vezérigazgató szerint az elektromos modellek hosszú távon körülbelül ugyanannyiba kerülnek majd a vásárlóknak az alacsonyabb üzemeltetési költségek miatt – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink