Gyártók Új bérkövetelések a győri autógyár sztrájkbizottságától

Új bérkövetelések a győri autógyár sztrájkbizottságától

autopro.hu | 2016.03.23 14:24

Új bérkövetelések a győri autógyár sztrájkbizottságától

Miután nem vezettek eredményre a munkaadói és munkavállalók szakszervezete közötti tárgyalások, munkabeszüntetést készítenek elő az Audi magyar gyárában.

Hirdetés

- 2016. 03. 21-én a Bizalmi Értekezlet döntése értelmében az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottsága megalakult. A sztrájkbizottság jelentős többségében a szakszervezet bizalmijaiból áll, mely csoport tárgyaló csoportként a teljes, kilenc fős elnökséget jelölte meg. A sztrájkbizottság azonnal megkezdte működését és kidolgozta legfőbb teendőit, álláspontját. Azonnal megkezdtük a sztrájkhajlandóság felméréséhez szükséges aláíróívek kiküldését munkatársainkhoz - közölte honlapján az AHFSZ.

Míg korábbi cikkünkben az eddig kért összegek szerepeltek, a szakszervezet, illetve a sztrájkbizottság "a korábbi tárgyalások során megfogalmazódott és kompromisszumos, a megegyezést elősegítő ajánlatként adott követelésektől a tárgyaló csoport eláll, és új célkitűzéseket fogalmaz meg."

Ezek az alábbiak: 20 ezer nem differenciált alapbéremelés 2016. január 1-től; 500 ezer forint VBK (választható béren kívüli juttatás) keret; 100 ezer egyszeri kifizetés, mely a VBK-ba is csoportosítható.

Hozzáteszik: az első tárgyaláson a sztrájkbizottság egyértelműen jelezte, hogy nem a sztrájk a legfőbb célja, hanem a tisztességes és jövőbe mutató bérmegállapodás megkötése. Ennek érdekében a törvényben meghatározott tárgyalási kötelezettségének teljes mértékben eleget kíván tenni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink