Gyártók Új Honda kutatóintézet: robotokon és mesterséges intelligencián fognak dolgozni

Új Honda kutatóintézet: robotokon és mesterséges intelligencián fognak dolgozni

autopro.hu/R.M. | 2017.03.02 13:46

Új Honda kutatóintézet: robotokon és mesterséges intelligencián fognak dolgozni

A japán autógyártónak már a közeli jövőt illetően vannak céljai az új központtal, szeretné minél előbb a piacon látni a fejlesztéseket, akár 3 éven belül.

Hirdetés

A héten nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt a japán autógyártó legújabb kutatásért és fejlesztésért felelős intézete Tokióban. Emellett közölték a sajtóval, az új létesítményben egy R&D Center X nevű kutató csoport fog tevékenykedni, a munkájukat pedig áprilisban kezdik meg. Az üzem kutatási területe igen széles lesz, kezdve a robotikától a különböző közlekedési rendszereken és szolgáltatásokon keresztül egészen a mesterséges intelligenciáig és energia hatékonyságig.

Az autógyártó szerint a kutató csoporttal szeretnének olyan technológiákkal dolgozni, melyeket minél előbb alkalmazhatnak majd a piacon. Első komolyabb eredményeiket a 2020-as esztendő környékére várják a robotika és az önvezető autók területén.

Az új projekt mellett a Hondának már van egy Xcelerator nevű programja, mely más, kisebb vállalkozásokkal, startupokkal dolgozik össze, melyekben lát potenciált,- írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink