Gyártók Túl sokan akarnak elektromos Mustangot

Túl sokan akarnak elektromos Mustangot

autopro.hu/P.B. | 2022.04.20 15:21

Túl sokan akarnak elektromos Mustangot

Fotó: Ford Media Center

Az Egyesült Államokban leállította a Mustang Mach-E rendelésfelvételét a Ford a túl nagy kereslet miatt. Az OEM egyelőre egész egyszerűen nem tud annyi példányt legyártani a modellből, mint amennyit megvennének belőle.

Hirdetés

A Ford a honlapján, a Mach-E rendelésénél található megjegyzésben azt írja, hogy az aktuális modellév már nem rendelhető kiskereskedelmi forgalomba. Egyes kereskedőknél korlátozott készlet még rendelkezésre állhat, a Ford azonban nem közölt pontos adatokat a meglévő rendelési mennyiségről.

Az amerikai OEM már márciusban leállította a Mach-E Premium és a California Route 1 modellekre vonatkozó megrendeléseket. Az electrive.com szerint fennáll a gyanúja, hogy a márkakereskedők most drágább áron akarják kínálni a meglévő járműveket.

Európában még van Mustang

Európában egyelőre még rendelhető a Mustang Mach-E – az utóbbi időben azonban meredek drágulás volt megfigyelhető a modell esetében. A Fordot egyébként nem érhette meglepetésként a nagy kereslet: december közepén az autógyártó bejelentette, hogy a kereslet kielégítése érdekében megháromszorozza a Mustang Mach-E gyártását.

Az ingadozó ellátási láncok idején azonban nem sikerült a kívánt ütemben a bővítés. A jelenlegi tervek szerint 2023-ban már 200 ezernél is több mustan Mach-E készülhet, addig viszont várni kell a vevőknek – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink