Gyártók Továbbfejleszti az Audi az e-tron családot

Továbbfejleszti az Audi az e-tron családot

autopro.hu/P.B. | 2020.12.03 16:21

Továbbfejleszti az Audi az e-tron családot

Fotó: Audi Mediacenter

Az új Audi e-tron 55 quattro és az e-tron Sportback 55 quattro az új fejlesztéseknek köszönhetően még gyorsabban lesz tölthető, ráadásul a vezetési élmény is tovább javul a modellek esetében, továbbá a töltéssel kapcsolatos konnektivitást is új szintre emeli az Audi.

Hirdetés

Az új, váltóáramú (AC), 22 kilowattos töltőnek köszönhetően az Audi e-tron modelljei az eddiginél hatékonyabban és gyorsabban tölthetőek. Elsőként az e-tron 55 modellek esetében érhető el az új töltő, de 2021-ben az e-tron 50 és az e-tron S modellek is csatlakoznak a kínálathoz. A nyilvános töltőoszlopokhoz kapcsolható sztenderd töltők már most is 22 kilowattos kapacitással rendelkeznek.

Az új töltők kényelmesen használhatóak a háztartási hálózatokon is, amivel öt óra alatt lehet teljesen feltölteni az akkumulátorokat. A töltőket wifivel is felszerelték, és a myAudi applikáció segítségével is irányíthatóak, valamint több intelligens funkcióval ellátták. Az Audi ajánlása szerint a 400 voltos hálózat a legoptimálisabb a töltéshez.

Még nagyobb kényelem

A megújított modellek kormánya még kényelmesebb vezetést tesz lehetővé: elég csak percenként megérinteni a kormány érzékelőkkel felszerelt széleit, és az automata sebességtartó vagy sávtartó aktív marad, ugyanakkor az Audi közleménye kiemeli, hogy az autó kormányzásáért teljes mértékben a sofőr a felelős.

Az Audi S modellek emellé új, 22 colos, szürke alumíniumfelnis kerekeket kapnak, amivel az autó megjelenése is megújul.

Kiemelt Partnereink