Gyártók Tovább halad az elektrifikáció útján a Jaguar Land Rover

Tovább halad az elektrifikáció útján a Jaguar Land Rover

autopro.hu/V.M. | 2020.04.01 06:21

Tovább halad az elektrifikáció útján a Jaguar Land Rover

Fotó: JLR Newsroom

Az angol-indiai autógyártó folytatni készül modellpalettája már megkezdett elektrifikációját. Az új villanyhajtású típusok gyártását előkészítendő a vállalat körülbelül egymilliárd fontot fektet az angliai Castle Bromwich falvában és a Solihull városában található létesítményeinek átalakítására.

Hirdetés

A Jaguar XJ luxus szedán már hivatalosan is érkező akkumulátoros elektromos változata mellett a szintén tisztán elektromos Jaguar J-Pace és Road Rover típusok is a Castle Bromwich-i egységben készülnek majd, legalábbis így értesült két bennfentestől a brit Autocar.

Az J-Pace várhatóan egy meglehetősen nagy szabadidőautó lesz, mely az XJ-t fogja kiegészíteni, úgy ahogy azt például a BMW X7 teszi a BMW 7-es sorozattal. Az F-Pace-nél jóval nagyobb fényűzést kínáló J-Pace, hasonlóan az XJ-hez, az új Moduláris Longitudinális Architektúrára (Modular Longitudinal Architecture – MLA) fog épülni. Az MLA platform mild hibrid, plug-in hibrid, valamint tisztán elektromos hajtásrendszerekre lett kifejlesztve. A következő generációs Range Roverek, így valószínűsíthetően a Road Rover SUV is, ugyancsak ezt a platformot fogják használni. Az MLA platform széleskörű alkalmazása viszont egyben azt is jelent, hogy az I-Pace tisztán elektromos hajtásra tervezett platformján vélhetően nem készülnek további modellek.

A Jaguar Land Rover egy helyen kívánja gyártani az összes akkumulátoros elektromos autóját. Ebből következik, hogy az J-Pace egy későbbi lehetséges plug-in hibrid variánsa nem Castle Bromwichben, hanem Solihullban fog készülni – vélekedik az electrive.com szerzője.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink