Gyártók Több száz milliárd forint bevételt generál az Audi magyar beszállítóinak

Több száz milliárd forint bevételt generál az Audi magyar beszállítóinak

autopro.hu/P.B. | 2020.07.31 10:16

Több száz milliárd forint bevételt generál az Audi magyar beszállítóinak

Fotó: Audi Hungaria

A hazai autógyárakkal kapcsolatban visszatérő kérdés, hogy mennyi pénzt hagynak magyar beszállítóiknál, azaz mekkora bevételt generálnak magyar cégek számára. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkára egy Facebook-posztban árulta el, hogy az Audi esetében mekkora összegről van szó.

Hirdetés

György László azzal kezdte bejegyzését, hogy a magyar kormány számára minden olyan vállalkozás fontos, amelyik otthonának tekinti Magyarországot. Mint írta, az Audi Hungaria is egy ilyen cég, majd ezután egy fontos konkrétumot is elárult.

A győri Audi-gyár a beszállítófejlesztési programjának köszönhetően ma már évi 1,6 milliárd euró (nagyjából 550–560 milliárd forint) értékben rendel hazai beszállítóktól, tehát több száz milliárd forintos bevételt generál magyar cégek számára az Audi.

Az államtitkár posztja szerint az Audi-ITM munkacsoport ülésén arról volt szó, hogy a Volkswagen konszern egyik, ha nem a legversenyképesebb gyára hogyan válhat még versenyképesebbé annak érdekében, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, a meglévők még stabilabbá váljanak, és a bérek is tovább növekedjenek Magyarországon.

Számunkra minden vállalkozás fontos, amely otthonának tekinti hazánkat. Az AUDI Hungária éppen ilyen. A...

Közzétette: György László2020. július 29., szerda
Hirdetés

Kiemelt Partnereink