Gyártók Teljes elektrifikációt hirdet a Maserati

Teljes elektrifikációt hirdet a Maserati

autopro.hu/V.M. | 2020.11.30 16:20

Teljes elektrifikációt hirdet a Maserati

Fotó: Maserati Media Site

A Maserati luxus autómárka teljes elektrifikációra készül. 2025-re a Fiat Chryslerhez tartozó vállalat minden modellje hibrid vagy tisztán elektromos hajtáslánccal fog rendelkezni – jelentette be a vezérigazgató, Davide Grasso.

Hirdetés

Az már korábban kiderült, hogy a Maserati jövőre kezdi modellkínálatának fokozatos elektrifikálását a Ghibli hibrid változatának forgalmazásával. Az első tisztán elektromos modelljei pedig a GranTurismo és a GranCabrio villanyhajtású változatai lesznek, melyek gyártása 2021-ben kezdődik.

Davide Grasso, az olasz Milano Finanza napilap által szervezett divatbemutatón most elárulta, hogy a Maserati szintén 2021-től kapható új SUV-ja, a Levante alá pozícionált Grecale a kezdetektől tradicionális hajtású és hibrid kivitelekben lesz elérhető. A teljesen elektromos változat csak valamikor később fog megjelenni a kínálatban – jelenti a Reuters.

A Maseratihoz hasonlóan a brit McLaren is modellpalettája elektrifikálását tűzte célul 2025-re. Első plug-in hibrid modelljének, az Arturának gyártása 2021 első felében fog indulni.

Kiemelt Partnereink