Gyártók Taigo néven érkezik a Volkswagen új modellje

Taigo néven érkezik a Volkswagen új modellje

autopro.hu/P.B. | 2021.04.07 06:19

Taigo néven érkezik a Volkswagen új modellje

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen új modellje a Nivus névre hallgató dél-amerikai crossover európai változata lesz, új néven. A Taigo a szintén Dél-Amerikában gyártott T-Cross és Polo egyes jegyeit is magán viseli majd. Az autót Spanyolországban fogják gyártani.

Hirdetés

A Volkswagen közleménye szerint az új Taigo gazdaságos TSI motorokkal, LED-fényszórókkal, modern működései elvvel, teljesen digitális műszerfallal és rengeteg vezetési segédlettel kerül majd piacra.

A dél-amerikai Nivus műszerfala egy 10 colos infotainment képernyő 10,25-ös digitális műszerközponttal – ez a megoldás a Dél-Amerikában gyártott Polóban is így van, viszont a többfunkciós kormány már más.

A motorokról csak sejtéseink vannak

A gyártó által említett vezetői asszisztenciarendszerek között találjuk az automata vészféket, a dombon való elindulást segítő funkciót, valamint a már-már alapelvárásként megjelenő tempomatot és tolatókamerát.

Az autó műszaki részleteiről még nem árult el semmit a Volkswagen, de a Nivus-ban egy 1,0-literes, háromhengeres TSI turbómotor van 114 lóerős vagy 126 lóerős változatban, hatsebességes automata váltóval. Várhatóan hasonló megoldásokkal operál majd a Taigo is, hiszen a gyártó szerint a Brazíliában készülő Nivus lesz az alapja a Pamplónában, Spanyolországban gyártásra kerülő modellnek.

Kiemelt Partnereink