Gyártók Sok bevételhez juthat újrahasznosításból a Renault

Sok bevételhez juthat újrahasznosításból a Renault

autopro.hu/V.M. | 2021.12.02 06:23

Sok bevételhez juthat újrahasznosításból a Renault

Már folyik a használt járművek felújítása a flins-i üzemben | Fotó: Renault Group Newsroom

A Renault számításai szerint az évtized végére évi egymilliárd euró bevételt generálhat számára a jövőben elindítandó, újrahasznosítással foglalkozó üzletága.

Hirdetés

„Ezek a tevékenységek 2025-re évi 200 millió euró bevételt fognak generálni” – idézi a Reuters Luca de Meo Renault-vezérigazgatót, aki nemrég az OEM franciaországi Flins-ben található gyárában tett látogatást

A Renault tavaly ősszel jelentette be, hogy a Párizstól nem messze lévő egységet a körkörös gazdaság szellemében alakítja át 2024-gyel bezárólag. A létesítményben többek között leselejtezett autókat fognak szétbontani még használható alkatrészeket keresve, illetve használt akkumulátorok újbóli felhasználásra való előkészítését fogják végezni.

A Renault Zoe és Nissan Micra modelleket még néhány évig gyártó üzem már folyamatban lévő átalakítása fontos elemét képzi a Renault 2020-as átalakítási tervének, aminek célja a költségek csökkentése és a nyereségesség javítása.

A Renault a használt járművek élettartamának kitolását is magába foglaló körforgásos tevékenységeket később Flins-en kívül is el fogja indítani. Ahogy azt az autopro.hu is megírta, nemrég jelentették be, hogy a spanyolországi Sevillában ebből a célból fog új üzem épülni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink