Gyártók Robotaxit fejleszt új gyárában a Tesla

Robotaxit fejleszt új gyárában a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.04.08 11:21

Robotaxit fejleszt új gyárában a Tesla

Fotó: Tesla

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az OEM texas-i gyárának megnyitóján, cowboy-kalapot viselve tett ígéretet arra, hogy a Tesla dedikáltan robotaxi kivitelű, futurisztikus megjelenésű autót fog gyártani, mégpedig komoly mennyiségben.

Hirdetés

Megnyitotta új üzemét Texas államban a Tesla. Az eseményen természetesen részt vett Elon Musk vezérigazgató is, aki a helyszínhez illő viseletben jelent meg. Az összegyűlt tömeg előtt Musk úgy nyilatkozott, hogy a vállalat futurisztikus megjelenésű robotaxikat fog fejleszteni, mégpedig tömeges felhasználásra.

A Tesla több, az autonóm vezetéssel kapcsolatos célkitűzését sem tudta eddig megvalósítani, ide tartozik például az a 2019-es bejelentés, ami szerint 2020-ban már önvezető taxikat fognak kínálni az USA egyes városaiban.

Musk idén januárban azt nyilatkozta, hogy „sokkolná”, ha az év végére nem tudna olyan autonóm járművet fejleszteni a Tesla, ami biztonságosabb, mint egy ember által vezetett autó – írja a Reuters.

Jön a Cybertruck

Az austini üzemben eleinte elsősorban a Model Y kompakt SUV modellt fogja gyártani a Tesla, amely a brandenburgi Grünheide szerelőszalagjairól is lefut. Mivel a kaliforniai fő üzem elérte kapacitáshatárát, a Teslának sürgősen új gyártósorokat kellett létre hoznia Észak-Amerikában. Az üzemben járművek mellett akkumulátorokat is gyártanak.

Jövőre Texasban is megkezdődik a Cybertruck kisteherautó gyártása - erősítette meg Musk a megnyitó ünnepségen. A Cybertruck különösen fontos modell az amerikai piacon, ahol a pick-upok hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az eredeti tervek szerint 2021 végén tervezték a Cybertruck piaci bevezetését, de a gyártás megkezdését elhalasztották.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink