Gyártók Palkovics Lászlóval tárgyalt itthoni terveiről a Huawei

Palkovics Lászlóval tárgyalt itthoni terveiről a Huawei

MTI | 2020.03.04 18:21

Palkovics Lászlóval tárgyalt itthoni terveiről a Huawei

Fotó: facebook.com/huawei

A találkozón szó volt az 5G magyarországi bevezetéséről, felhasználási és biztonsági követelményeiről, valamint a magyar kutatás-fejlesztési lehetőségekről, a felhő infrastruktúra és a kiberbiztonság területén.

Hirdetés

A Huawei vezetői és Palkovics László tárgyalt a vállalat digitális tudásának és képességeinek transzferéről. A találkozón a miniszter kiemelte, hogy a magyar piac továbbra is nyitott a Huawei teljes részvétele felé az 5G technológia magyarországi kiépítésében.

A Huawei közölte, a miniszter a vállalat körül kialakult, nyugati vitáról azt mondta: „igazoltnak látjuk és fenntartjuk eddigi álláspontunkat, amely a kiberbiztonságot nem politikai kérdésként, hanem technológiaiként kezeli. A hazai piac továbbra is nyitott a cég teljes körű részvétele felé az 5G technológia hazai kiépítésében".

A gyártó a múlt héten jelentette be, hogy magyarországi logisztikai és gyártóbázis szolgáltatásaira támaszkodva, az európai piac számára negyedik és ötödik generációs mobilhálózati berendezéseket gyártó üzemet létesít Franciaországban a Huawei Technologies.

Kiemelt Partnereink