Gyártók Összezúztak egy Leafet, hogy kiderítsék, mennyire biztonságos – videóval

Összezúztak egy Leafet, hogy kiderítsék, mennyire biztonságos – videóval

autopro.hu/Sz.F. | 2018.07.09 15:50

Összezúztak egy Leafet, hogy kiderítsék, mennyire biztonságos – videóval

Az új Nissan LEAF kiváló, 5 csillagos minősítést kapott az EURO NCAP független szervezettől. A Leaf az első autó, melyet az új és szigorúbb 2018-as protokollnak megfelelően teszteltek. A 2018-as protokoll számos új tesztet is magában foglal, melyek a legfontosabb ütközési forgatókönyvekkel foglalkoznak, autók, gyalogosok és az egyre növekvő számú kerékpáros részvételének szimulációjával.

Hirdetés

Az Euro NCAP tesztjeiben a Leaf a felnőtt utasok védelme terén 93 százalékos eredményt ért el, míg a gyermekek védelmére 86 százalékot kapott. A biztonsági besorolást több a járművel végzett teszt alapján határozzák meg, ezek a tesztek – egyszerűsített módon – a való életben előforduló olyan baleseti helyzeteket vizsgálják, melyek sérülésekkel járhatnak. Ezt a fajta magas biztonságot a magyarországi ügyfelek is nagyra értékelik, akik a pénzügyi év első három hónapjában már közel 150-en választották az új Leaf-et. Mindez a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva 103 százalékos növekedést jelent.

Az autó nagy számban tartalmaz olyan technológiát, mint a kamerák és radarok, melyek többek között a gyalogosok biztonságához is hozzájárulnak, illetve ezek képezik a Nissan elismert ProPilot-rendszerének alapját is.

A bejelentés előtt néhány hónappal az autó ugyancsak 5 csillagos eredmény ért el, a hasonlóan szigorú tesztekre épülő japán újautó-értékelő programban. A legmagasabb besorolás megszerzése során a Leaf az utasvédelem terén a maximális 100 pontból 94,8-at ért el. A program szervezői a Japán Földügyi, infrastrukturális, közlekedési és turizmusügyi minisztériuma és a Nemzeti járműbiztonsági és áldozatsegítő ügynökség.

Kiemelt Partnereink