Gyártók Nyolcszázmillió eurós támogatást kap a Fiat Chrysler

Nyolcszázmillió eurós támogatást kap a Fiat Chrysler

autopro.hu/P.B. | 2020.09.21 15:17

Nyolcszázmillió eurós támogatást kap a Fiat Chrysler

Fotó: Facebook/Fiat Chrysler Automobiles

Az Európai Beruházási Bank (EBB) megemelte korábbi támogatási összegét, és közel 800 millió euróval támogatja az FCA-t az elektromos és hibrid járművek fejlesztésében. A támogatás felhasználását szigorúan ellenőrzik majd, a fejlesztéseknek a Fiat olaszországi üzemeiben kell zajlania.

Hirdetés

Az FCA ötmilliárd euróból fejleszti az olaszországi üzemeit, ennek része a dél-olaszországi Melfiben található gyár fejlesztése, hogy ott elektromos és hibrid járműveket gyárthasson a vállalat. Még a nyár előtt a Fiat Chrysler és az EBB megegyeztek egy 300 millió eurós támogatásról, ezt növelte most meg 800 millió euróra az Európai Beruházási Bank.

A tervek szerint Melfiben a hibrid és a plug-in hibrid, Torinóban pedig az elektromos autóknak kell készülnie 2021-től. Korábban szintén az EBB-től kapott 485 millió euróból a Fiat már átalakította a Pomigliano melletti gyárát, így ott már készülhetnek plug-in hibrid járművek.

Az EBB által nyújtott támogatás az FCA teljes 2020 és 2023 közötti fejlesztéseinek a 75 százalékát fedezik – írja a Reuters.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink