Gyártók Nincs mit tenni, megpecsételődött a barcelonai Nissan sorsa

Nincs mit tenni, megpecsételődött a barcelonai Nissan sorsa

autopro.hu/Sz.N. | 2020.05.28 10:19

Nincs mit tenni, megpecsételődött a barcelonai Nissan sorsa

Fotó: Nissan Global Newsroom

Az El Pais spanyol lap szakszervezeti forrásokra hivatkozva bejelentette, hogy igaz a hír, mi szerint bezárja a gyártó a barcelonai termelőüzemét, ahol a Navara pickup, a Pulsar, valamint az NV200 és e-NV200 furgonok készülnek. A vállalat új stratégiája is ezt erősíti, miszerint a Nissan csökkenti európai jelenlétét.

Hirdetés

Korábban megszólalt a spanyol iparügyi miniszter, Raul Blanco a Nissan barcelonai gyárának lehetséges bezárásával kapcsolatban, aki szerint a végleges leállítás mintegy 1 milliárd euróba kerülne a Nissannak, és olcsóbb lenne, ha ahelyett inkább fejlesztenék az egységet. Ennek ellenére a japán gyártó a bezárás mellett tette le voksát. A gyárbezárással körülbelül 2800 munkahely szűnik meg idézte a városirányítást és szakszervezeti forrásokat az El Pais nevű spanyol újság. A gyár bezárására vonatkozóan a Nissan nem kívánt nyilatkozni - számolt be a Reuters.

A Renault-Nissan-Mitsubishi hármas tegnap jelentette be új stratégiáját, melyben a gyártók felosztották egymást között a világ piacait. Ennek értelmében a Nissan jelentősen csökkenti európai jelenlétét és átadja a terepet a Renault-nak. A japán gyártó mostantól Kínára, Japánra és Észak-Amerikára koncentrál majd.

Kiemelt Partnereink