Gyártók Nem készül több szedán a VW Passatból

Nem készül több szedán a VW Passatból

autopro.hu/V.M. | 2022.01.07 14:18

Nem készül több szedán a VW Passatból

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen befejezte a Passat négyajtós változatának gyártását. A döntést a gyártó a kombi kivitel nagyobb népszerűségével és az Arteon fastback érkezésével magyarázza.

Hirdetés

A hírhez kapcsolódik, hogy mostanra a rivális négyajtós Ford Mondeo szintén kikerült a kínálatból. Ez szintén hozzájárulhatott ahhoz, hogy – mint ahogy azt a VW egy szóvivője is megerősítette – nemsokkal karácsony előtt leállították a négyajtós Passat gyártását.

A középkategóriás Passat nyolcadik generációja 2014 óta kapható, az MQB padlólemez egy fejlesztett változatára épülő következő generáció pedig csak 2023-ban fogja átvenni a helyét. A modellváltás távolisága ellenére a VW már most a szedán kivezetése mellett döntött.

A VW a döntést részben a kombi variáns magasabb népszerűségével magyarázza. A brit Autocar értesülései szerint a tágasabb kombi adta az eladások kétharmadát legalább a Passat 2019-es frissítése óta.

A szedán kínálatból való kivonását másfelől a hasonlóan pozicionált Arteon létéhez kötik. Az Arteon hasonló belső méretet és motorválasztékot nyújt, mint a műszakilag hozzá közelálló Passat – igaz, magasabb ár mellett.

A VW 1973 óta, az első Passat megjelenése óta kínált kombi és szedán kivitelt is a típusból. Arról egyelőre csak találgatni lehet, hogy a következő generáció érkezésével visszatérnek-e a négyajtós Passatok.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink