Gyártók Nagyszabású tervei vannak a VW-nek Spanyolországban

Nagyszabású tervei vannak a VW-nek Spanyolországban

autopro.hu/D.Á. | 2023.03.23 08:19

Nagyszabású tervei vannak a VW-nek Spanyolországban

Fotó: Seat Mediacenter

A Volkswagennek két spanyolországi gyára van, amelyekben 2025 és 2030 között hárommillió elektromos autót akar gyártani, mondta el Wayne Griffiths, a Seat elnöke. Ezen kívül a Volkswagen célja egy akkumulátorgyár felhúzása is az országban.

Hirdetés

Griffiths elmondása szerint a Seat 500 ezer elektromos autót akar évente összeszerelni a Barcelona melletti Martorellben található gyárában. Leszögezte, hogy a Seat számára elsődleges, hogy ne szüntessenek meg munkahelyeket a gyárban.

Egy sajtókonferencián a Seat-elnök elárulta, a gyártó keményen dolgozik egy második elektromosjármű-platform gyártását is el akarják indítani Martorellben, ezzel növelve a versenyképességet. A Volkswagen már korábban közölte, hogy 2025-ben két elektromos modell gyártását kezdi meg a martorelli és a navarrai gyárában egyaránt. Az egyik a Seatból kivált prémiummárka, a Cupra modellje lesz, a másik egy Volkswagen-termék.

Griffiths a Reutersnek elmondta, a Volkswagen uniós források lehívását fogja kérni Spanyolországtól, hogy a tervezett két autótípuson túl továbbiakat is gyárthassanak majd az országban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink