Gyártók Megújul az elektromos Fiat 500

Megújul az elektromos Fiat 500

autopro.hu/P.B. | 2020.10.27 12:22

Megújul az elektromos Fiat 500

Fotó: FCA Media

A Fiat 500 3+1 a gyártó szerint a modell legsokoldalúbb változata, legnagyobb érdekessége pedig az ajtó külön nyíló része. Az új változat lényege, hogy könnyebben hozzá lehessen férni a hátsó ülésekhez, amik helye adott esetben csomagtartóvá is változtatható.

Hirdetés

A Fiat 500 3+1 önsúlya harminc kilogrammal több az alapváltozaténál, ennek ellenére a Fiat szerint ez nem befolyásolja az autó vezetési tulajdonságait és a fogyasztását sem. Az autó nem lett hosszabb azért, hogy jobban hozzá lehessen férni a hátsó ülésekhez, hanem kapott egy második, kisebb ajtót is, ami az első ajtót követően nyitható csak és jó hozzáférést biztosít az autó utasterének hátsó feléhez.

Az autó külseje a korábbi 500-as La Prima változatán alapszik, így ez a modell is 17 colos felniket, full-LED világítást UConnect 5 navigációs rendszert kapott.

Új elektromos hajtás

A Fiat 500 3+1 a WLTP szabvány szerint 320 kilométer megtételére képes egy töltéssel, az elektromos hajtás teljesítménye pedig 87 kilowatt, az akkumulátor 42 kilowattórás. A Fiat 500 alapmodellje is új elektromos hajtást kap, ez viszont csak 70 kilowatt teljesítményre lesz képes, mert az akkumulátor csak 23,8 kilowattórás – írja az electrive.com.

Az utóbbi változat hatótávolsága mindössze 180 kilométer, végsebessége pedig 135 kilométer/óra. Ezt a változatot – mely az Action nevet kapta – a Fiat azoknak ajánlja, akik naponta legfeljebb ötven kilométert tesznek meg autójukkal.

Kiemelt Partnereink