Gyártók Megújul a Citroën C5 Aircross

Megújul a Citroën C5 Aircross

autopro.hu | 2022.01.16 08:21

Megújul a Citroën C5 Aircross

Fotó: Citroën

Az új karakterjegyeivel a C5 Aircross szélesebbnek, impozánsabbnak és biztonságosabbnak tűnik majd, emellett pedig továbbra is hozza a megszokott kényelmi szintet – amiről híres a modell. Természetesen a vezetést segítő asszisztensrendszerek sem maradnak ki a megújult SUV-ból.

Hirdetés

A 2018-as bevezetése óta több mint 260 ezer példányban elkelt C5 Aircrossnak a helykínálatával, variálhatóságával és főleg a kategóriában egyedülálló kényelmével sikerült felhívnia magára a figyelmet. A márka egyterűeknél szerzett tapasztalatait és tudását kamatoztatja az immár a Citroën védjegyének számító és a márkát a versenytársaktól megkülönböztető ultrakényelmes felfüggesztés. Praktikus tulajdonságaival a C5 Aircross továbbra is referenciának számít, és nyugodt, gondtalan fedélzeti élményt nyújt

A gyártó szerint a C5 Aircross népszerűsége eddig is különleges személyiségének és egyedi megjelenésének volt köszönhető, erre tesz rá egy lapáttal a megújult verzió. A mostani változások elsősorban az autó orr-részét érintik. A határozottabb és dinamikusabb stílus következtében így egy még impozánsabb és elegánsabb modell született.

Megújult külső

Az új C5 Aircross új formanyelvet honosít meg, ahol a lekerekített formák helyét strukturáltabb vonalak veszik át, a korábbinál függőlegesebb orr-rész karakteresebb megjelenést biztosít. A feszes vonalaknak és a függőlegesek uralta lépcsőzetes kialakításnak is szerepe van a kívánt vizuális hatás elérésében. Az impozáns külsőnek köszönhetően a C5 Aircrosst magabiztos fellépés jellemzi.

A márkaembléma is új értelmezést kapott: egyre jobban függetlenedik a nappali lámpáktól, ellentétben a modellválaszték többi tagjával, ahol a Citroën logót egy krómozott fémléc kötötte össze a nappali menetfényt biztosító világítótestekkel. A C5 Aircrosst krómmal szegélyezett csillogó fekete márkajel díszíti, melynek meghosszabbításában egyre keskenyebb, krómszínű és fekete zongorabillentyűszerű dekorelemek húzódnak, fokozatosan beleolvadva a V alakú LED-es nappali lámpákba. A hűtőrács közepén így hangsúlyosabb szerephez jut a márkaembléma.

Az új orr-rész függőleges és strukturált kialakításával profilból is erőt és robusztusságot sugároz. A strukturált lámpaburák hátul ugyanezt a hatást erősítik, valamint a 230 milliméteres hasmagasság és a 720 milliméter átmérőjű nagy kerekek is a SUV-jelleget emelik ki – a kerekek a 18 colos Pulsar könnyűfémtárcsákkal az igazán látványosak.

Továbbra is a kényelem a cél az utastérben

A C5 Aircross új 10 colos érintőképernyője szinte lebegni látszik a műszerfalon, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vezető és utasai egy modernebb utastérben érezzék magukat. A korábbinál nagyobb méretű új képernyő ergonomikusabb is egyben: közvetlen hozzáférést biztosít a klímavezérlőkhöz, és a kijelzett adatok magasabbra helyezése révén az információk leolvasásakor a vezető végig az úton tarthatja a szemét.

A teljességgel személyre szabható 12,3 colos digitális műszercsoporton a vezetéshez szükséges legfontosabb információk – például a navigációs rendszer térképadatbázisa, az aktív vezetéssegítő funkciókra vonatkozó információk, a hibrid meghajtás energiaáramlási diagramjai – igény szerint közvetlenül a vezető látóterében kerülnek kijelzésre. A kényelmet növelik még az új ülések is.

Modern megoldások

A C5 Aircross plug-in hibrid verziója akár 55 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban. Így a hagyományos hajtású autók elől lezárt belvárosokba is be lehet hajtani az autóval, miközben a hosszabb utazásokon nem kell tartani a hatótáv csökkenésétől, hiszen a benzines hajtással ez nem okoz gondot.

Kiemelendő még az autóból a Highway Driver Assist névre hallgató, második szintű autonóm vezetési rendszer, mely az állóra fékező (Stop & Go) funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatika és az aktív sávtartó asszisztens kombinálásával folyamatos támogatást és ezáltal fokozott biztonságérzetet nyújt a vezetőnek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink