Gyártók Megnyitotta első ID-boltját a Volkswagen

Megnyitotta első ID-boltját a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2020.05.22 12:23

Megnyitotta első ID-boltját a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Megnyílt az első úgynevezett ID. Store Drezdában. Az elnevezés ugyan boltot jelent, de sokkal inkább információs centerként üzemelő helyiségről van szó, míg a Volkswagen szerint ez az első lépése az ID.3 piacra lépésének. A drezdai állandó bolt mellett egy időszakos ID. Store megnyitásai is várható a nyáron, Münchenben.

Hirdetés

A Volkswagen közleménye szerint az ID-boltokat arra tervezték, hogy a látogatók minél többet megtudhassanak a VW ID.3-ról, illetve az elektromobilitásról. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a látogatók egyelőre virtuálisan ismerkedhetnek az autóval.

Az ID.3 a tervek szerint június 17-től lesz kapható, és ugyan a rendelés az ID. Store-ban is megkezdhető, magával az autó forgalmazásával nem ez a bolt fog foglalkozni, hanem az eddigi márkakereskedések és szalonok.

Az ID.3 bemutatása csak a kezdet

Holger Santel, a VW Csoport németországi értékesítési vezetője elmondta, hogy a helyiségben sok látogatóra számítanak, az ID.3 bemutatása pedig csak a kezdete annak a koncepciónak, hogy az elektromos autózást népszerűsítsék, és új vevőket célozzanak meg.

A Volkswagen közleménye szerint az ID.3-at online is meg lehet rendelni, de még nem árulták el, mikortól. Míg a drezdai üzlet állandó egység lesz, addig egy hasonló ID. Store Münchenben is indul, de csak átmeneti jelleggel. Ott az elektromos autók töltésének bemutatása lesz a központi téma – írja az electrive.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink