Gyártók Megkezdte a termelést Európában a Tropos Motors

Megkezdte a termelést Európában a Tropos Motors

autopro.hu/V.M. | 2020.04.04 08:20

Megkezdte a termelést Európában a Tropos Motors

Fotó: tropos-motors.de/e-news/

A kaliforniai Tropos Motors európai szárnya, együttműködve a Mosolf Group autóipari beszállítóval, megkezdte az elektromos hajtású könnyű tehergépkocsik gyártását a németországi Herne városában.

Hirdetés

A koronavírus-járvány ellenére a Ruhr-vidéken található üzemben kezdetét vehette a Tropos Able kistehergépkocsik gyártása. A jövőben évente háromezer járművet előállító európai egységben mindössze tizenöt ember dolgozik. A Tropos Motors Europe szerint viszont a későbbiekben további ötven új munkahely születhet majd. Ez annak is betudható, hogy Herne egyúttal az értékesítés utáni szolgáltatások, valamint a minőségellenőrzési és az értékesítési tevékenységek központjául is szolgál majd. A vállalat továbbá egy kutatás-fejlesztési részleget is létre kíván hozni, a régió egyetemeivel pedig együttműködésre akar lépni.

Könnyen adaptálható a változó igényekhez

Az Európában készítendő járművek az eredetileg az amerikai igényeknek megfelelően fejlesztett típus adaptációi lesznek. A vállalat ígérete szerint a tehergépkocsi felépítménye akár később is könnyedén, mindössze néhány lépés elvégzésével módosítható lesz. A „könnyű csere” rendszerének köszönhetően például egy dobozos felépítményt bármikor leválthatunk majd egy platósra.

Az 565 kilogramm nettó terhelhetőséggel bíró, mindössze 3,7 méter hosszú és 1,4 méter széles Able nem pusztán méretei miatt lesz kiváló a szűk ipartelepeken belüli navigálásra, hanem a kevesebb, mint négyméteres fordulóköre miatt is. Az alapváltozatnak számító Able ST AGM (Absorbed Glass Mat – felitatott üvegszálas) akkumulátorral készül. Hatótávolsága 80 kilométer, maximális sebessége óránként 40 kilométer. Az Able XR már lítium-ion akkumulátorokkal választható. Változattól függően legfeljebb 105 és 260 kilométer megtételére képes, míg végsebesség eléri az óránkénti 85 kilométert. A viszonylag kicsi akkumulátorokból eredően az Able mindössze nyolc óra alatt feltölthető bármelyik 230 voltos aljzatból.

Az Able egy opcionális adategység által az olyan digitális rendszerekhez is csatlakoztatható mint a központi flottamenedzsment, a karbantartási szoftverek vagy a megosztást szolgáló alkalmazások – számolt be az electrive.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink