Gyártók Megkezdte a közös munkát a PSA és a Punch Powertrain

Megkezdte a közös munkát a PSA és a Punch Powertrain

autopro.hu/P.B. | 2020.09.23 08:19

Megkezdte a közös munkát a PSA és a Punch Powertrain

Fotó: facebook.com/groupepsa

A PSA és a Punch Powertrain először két évvel ezelőtt tárgyalt egy közös cégről, ez végül most valósulhatott meg. A közösen induló vállalkozásban a Punch Powertrain részesedése 61 százalék, az első projekt pedig a PSA hibrid és plug-in hibridjeihez készülő erőátviteli rendszerek legyártása.

Hirdetés

A tervek szerint a későbbiekben a PSA-n kívül más autógyártóknak is készítene váltókat és erőátviteli rendszereket az új cég, mely szeptember 17-én kezdte meg a működését, így a két éve zajló tárgyalások sikerességéről most már múlt időben lehet beszélni.

A jelenlegi projekt, ami a DT2-rendszerek alkatrészeinek gyártásáról szól, háromszáz embernek ad munkát. A új vállalkozás vezérigazgatója Elias van Wijk, a vezetőséget pedig tovább két-két ember adja a PSA-ból és a Punch Powertrainből. A cég főhadiszállása Belgiumban, Sint-Truidenben van.

A Punch Powertrain jelenleg a kínai Yinyi Csoporthoz tartozik, korábban pedig a ZF és a DAF tulajdonában állt. A cég júliusban már alapított egy közös céget a PSA-val – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink