Gyártók Megkezdődött az elektromos MAN-buszok gyártása Lengyelországban

Megkezdődött az elektromos MAN-buszok gyártása Lengyelországban

autopro.hu/P.B. | 2020.11.27 16:23

Megkezdődött az elektromos MAN-buszok gyártása Lengyelországban

Fotó: Pörge Béla

Az MAN 2019-ben mutatta be a Lion’s City elektromos változatát, melynek bemutató példányai azóta gond nélkül üzemelnek Hamburgban, míg tesztelési céllal többek között Budapesten is járt az egyik demó elektromos Lion’s City az ősszel. A szóló buszok sorozatgyártása megkezdődött, az első csuklósok 2021 első felében gördülhetnek le a Starachowicében található üzem gyártósoráról.

Hirdetés

Az elektromos Lion’s City 12 méteres változatának első megrendelője Hamburg, ahol az első két prototípus is közlekedik. A német városba további 17 elektromos Lion’s City érkezik az idei év végéig.

A buszok 88 utas szállítására alkalmasak, ebből 35 az ülőhely. A buszok teljesítménye kiviteltől függően 160 és 270 kilowatt között mozog, ennek megfelelően a maximális hatótávolsága 200 és 270 kilométer között lesz a buszoknak a gyártó szerint. A buszok akkumulátorait konnektorról, a telephelyen lehet tölteni.

Az MAN egyik központja a lengyelországi üzem, melyet az elektromos buszok gyártására már felkészített a gyártó, így a hivatalos közlés szerint nem csak készen áll Starachowice az elektromos Lion’s City buszok gyártására, hanem októberben már be is indult a sorozatgyártás.

Egy évvel a bemutatkozás után már elindult a sorozatgyártás

Az elektromos Lion’s City modelleket a 2019-es brüsszeli Busworld kiállításon mutatta be az MAN. Az első két prototípus azóta is közlekedik Hamburgban, míg a bemutatóbuszok számos teszten vannak túl, egyikük az ősszel Budapesten is járt.

Örülök, hogy most már sorozatgyártású típusként beszélhetünk a Lion’s City E-ről. A sorozatgyártás beindítása mérföldkő a cég életében, amivel tovább bővült a portfóliónk – nyilatkozta Michael Kobriger, a Man Truck & Bus vezetőségi tagja.

A lengyel üzemben egy gyártósoron készülnek az elektromos és a dízel hajtással rendelkező buszok – írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink