Gyártók Már kapható a legújabb Jeep

Már kapható a legújabb Jeep

autopro.hu/P.B. | 2022.12.05 04:20

Már kapható a legújabb Jeep

Fotó: Stellantis Global Newsroom

Több európai országban már felvesz rendeléseket a Stellantis alá tartozó Jeep első tisztán elektromos modelljére, az Avengerre. Az alaposan felszerelt „1st Edition” néven futó verziót lehet először rendelni, az alapverzió ára még nem ismert.

Hirdetés

Németországban a „1st Edition” változat 39.900 euróba (mintegy 16,5 millió forint) kerül, míg az alapmodell ára még sem ott, sem máshol nem ismert. A Jeep márkakereskedők Németországon kívül Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Luxemburgban, Hollandiában, Ausztriában, Portugáliában és Lengyelországban is fogadnak rendeléseket a modellre.

Az elektromos autó Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Belgiumban is megvásárolható online.

Ismert hajtáslánc

Az Avenger 115 kilowattos villanymotort kapott, amelyhez 54 kilowattórás akkumulátor társul. Ezek pontosan ugyanazok a paraméterek, mint a Peugeot e-308, e-208 és DS 3 E-Tense modellek esetében – az utóbbi két autót erre a célra frissítik fel, míg az e-308 eleve ezzel a hajtásgenerációval kerül piacra a kezdetektől.

A gyártó szerint az Avenger átlagfogyasztása 15,8 kilowattóra lesz száz kilométeren a WLTP-szabvány alapján számolva. Az autó hatótávolsága 392 kilométer a hivatalos adatok szerint.

Az akkumulátor egyenárammal akár 100 kilowattal is tölthető. A 20-ról 80 százalékra történő töltési idő 24 perc. A többi Stellantis modellről ismert, hogy a normál 10-80 százalékos töltési folyamat 30 percet vesz igénybe. A váltakozó áramú töltési teljesítmény 11 kilowatt.

Európai piacra szánva

A 4,08 méter hosszú Avengert „kifejezetten az európai vásárlók igényeire” fejlesztette ki a gyártó, a Jeep különösen a gyorsan növekvő B-SUV szegmenst célozza meg vele. Méretét tekintve az Avenger új belépőmodellként pozícionált, ugyanis további 16 centivel rövidebb a Renegade-nél.

A Stellantis alá tartozó márka október közepén mutatta be a Jeep Avengert, és akkor már foglalásokat fogadott el az „1st Edition” verzióra. Azóta a Jeep állítólag 10 ezer foglalást kapott, most pedig már konkrét rendeléseket vesz fel 2023 nyári kiszállítással. Azt egyelőre nem tudni, hogy az alapverzió mikor kerülhet az utakra – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink