Gyártók Már hivatalos: érkezik a tisztán elektromos Range Rover

Már hivatalos: érkezik a tisztán elektromos Range Rover

autopro.hu/V.M. | 2020.09.22 17:21

Már hivatalos: érkezik a tisztán elektromos Range Rover

Range Rover Velar | Fotó: Land Rover Media

A Jaguar Land Rover egy nemrég tartott konferenciahíváson első alkalommal ismerte el hivatalosan is, hogy egy akkumulátoros elektromos Range Roveren dolgoznak. A terepjárót, valamint a Jaguar XJ szedán akkumulátoros elektromos változatát idén októberben és novemberben fogják leleplezni.

Hirdetés

A tisztán elektromos Range Rover várhatóan közel akkora lesz, mint a nyitóképen is látható Range Rover Velar, annál azonban kicsivel laposabb, sportosabb kialakítással bír majd. A padlólemezen osztozni fog az akkumulátoros elektromos Jaguar XJ-vel.

Már egy ideje híresztelték, hogy az elektromos Jaguar I-Pace után a Land Rover is készít egy tisztán elektromos modellt, ami logikus következő lépése lenne a JLR elektrifikációjának, de eddig nem kaptunk hivatalos megerősítést. A vállalatnál korábban úgy ítélték meg, hogy egy akkumulátoros elektromos típusnak még nincs helye a Land Rover és a Range Rover márkák kínálatában, a Jaguárnak viszont nagy szüksége volt az I-Pace-re, hogy felfrissítsék és érdekesebbé tegyék a márka arculatát.

Még sok az ismeretlen

A konferenciahíváson, amin a JLR pénzügyi vezetője, Adrian Mardell beszélt a kettő új elektromos modellről, nem hangzottak el részletek az elektromos terepjáró hatótávolságáról. Joggal feltételezhető azonban, hogy az hasonló lesz a Jaguar I-Pace 470 kilométeréhez.

Az értékesítés dátuma ugyancsak ismeretlen, de az Autoweek szerint abból kiindulva, hogy az azonos alapokra épülő elektromos Jaguar XJ valószínűleg 2021-ben válik rendelhetővé – mint egy 2022-es modell – feltételezhető, hogy az elektromos Range Rover értékesítése is akkor fogja kezdetét venni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink