Gyártók Luxusgyárában készíti a maszkokat a Mercedes

Luxusgyárában készíti a maszkokat a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2020.05.15 17:23

Luxusgyárában készíti a maszkokat a Mercedes

Fotó: Daimler Media

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben mindenki ott segít, ahol tud. Igaz ez az autógyárakra is, melyek közül számos üzem váltott át orvosi segédeszközök gyártására az elmúlt hónapokban. A Mercedes-Benz például a normál esetben exkluzív dizájnelemeket gyártó sindelfingeni üzemében készíti a maszkokat dolgozói számára.

Hirdetés

Több másik autógyártóhoz hasonlóan a Mercedes is magának készíti a maszkokat, azaz a dolgozóit maga látja el ezzel a védőeszközzel, így is segítve a járvány elleni küzdelmet és az elegendő maszk rendelkezésére állását.

A Mercedes maszkjai különlegesek, ezeket ugyanis olyan szakemberek készítik, akik a gyár normál működésekor exkluzív, luxus termékeket terveznek. A Mercedes-Benz a Sindelfingenben található Designo Manufaktur nevű üzemében gyártja a dolgozói számára a maszkokat.

Első az egészség

Ahogyan a Mercedes közleményében írják, a koronavírus rugalmasságot követel a nagy gyártóktól. Ennek jegyében a luxus helyett egészségügyi maszkokat gyártanak a designo manufakturban a Mercedes összes európai dolgozójának. Így tehát a kecskeméti Daimlerben dolgozó munkatársak is innen kapják a Mercedes által biztosított maszkjukat.

A maszkok mellett persze számos másik biztonsági előírást is hozott a német vállalat a koronavírus miatt. Az összes üzemben betartják a dolgozók a másfél méteres távolságot egymás között, szigorúbb higiéniai intézkedéseket hoztak és természetesen az orrot és a szájat elfedő maszkot kell viselni. Ez a gyárak mellett az összes hivatalos márkaszervizre is vonatkozik.

Korábban az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a Mercedes 3D alkatrészek gyártásával és anyagilag is segít a járvány elleni küzdelemben, sőt, a Mercedes Forma-1-es csapata lélegeztető gépek gyártásában is segédkezett.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink