Gyártók Lélegeztető gépek gyártására áll át az autóipar az Egyesült Államokban

Lélegeztető gépek gyártására áll át az autóipar az Egyesült Államokban

autopro.hu/P.B. | 2020.03.24 15:47

Lélegeztető gépek gyártására áll át az autóipar az Egyesült Államokban

Fotó: Pexels

Kiveszi a részét a koronavírus-járvány elleni küzdelemből az autóipar is, a britek után az Egyesült Államokban is lélegeztető gépek gyártására szólították fel az autógyártókat. Ebből kifolyólag a GM több beszállítója lélegeztető gépek alkatrészeinek gyártására áll át, hogy ezzel segítsenek a járvány okozta válságban.

Hirdetés

A General Motors már múlt héten is tervezte az átállást azzal összefüggésben, hogy az Egyesült Államokban március 30-ig leáll az autógyártás.

A bejelentést követően Donald Trump amerikai elnök a Twitteren szólította fel az amerikai autógyártókat, hogy gyártsanak lélegeztető gépeket és ahhoz való alkatrészeket, amilyen gyorsan csak tudnak.

Bár az amerikai kormány nem adott választ arra a kérdésre, hogy megvásárolja-e az állam az elkészülő gépeket, de a koronavírus elleni küzdelemben nyilvánvalóan szükség lesz a gépekre.

Hivatalos szervek szerint várhatóan 960 ezer amerikai állampolgárnak lesz szüksége lélegeztető gépekre a koronavírus miatt, azonban csak nagyjából 200 ezer gép áll az orvosok rendelkezésére.

Kétszázezer lélegeztetőt gyártanának

A General Motors legalább 200 ezer lélegeztető gép gyártását tervezi, ebben a Meridian Lightweight lehet a segítségükre egyes kompresszorok legyártásában, illetve további cégek közreműködésére is szükség lesz némelyik alkatrészhez.

Joe Petrillo, a Meridian észak-amerikai eladásaiért felelős vezető elmondta, hogy a lélegeztető gépek gyártásában résztvevő beszállítók alapesetben egymás riválisai, de most összefognak, hogy minél hatékonyabban küzdhessenek a koronavírus ellen.

Készen állunk a gyártásra, majd kiderül, hogy kifizetnek-e, mi csak segíteni akarunk

- tette hozzá a vezető.

A General Motors vizsgálja, hogy az indianai Kokomóban található üzemükben lehetséges-e a lélegeztető gépek gyártása.

A GM mellett a Borg Warner és a kanadai Magna, valamint több további beszállító és gyártó is részt kíván venni a lélegeztető gépek gyártásában - számolt be az Autonews.

Kiemelt Partnereink