Gyártók Közös fejlesztésbe kezd a Stellantis és az Amazon

Közös fejlesztésbe kezd a Stellantis és az Amazon

autopro.hu/P.B. | 2022.01.07 12:23

Közös fejlesztésbe kezd a Stellantis és az Amazon

A Chrysler Airflow utastere a terveken. | Fotó: Chrysler

A Stellantis és az Amazon a konnektivitás jegyében új infotainment rendszer kidolgozásába kezdenek SmartCockpit néven. A megújított műszerfal a Stellantis 2024-től megjelenő autóiba kerülhet be először.

Hirdetés

Közleményük szerint a két cég együttműködik annak érdekében, hogy olyan szoftveralapú termékeket és szolgáltatásokat hozzanak létre, amelyek zökkenőmentesen integrálódnak az ügyfelek digitális életébe, és a rendszeres szoftverfrissítéseknek köszönhetően folyamatosan naprakészek maradnak. A SmartCockpit a Stellantis 2024 után megjelenő elektromos autóiba kerül majd be, egészen pontosan azokba, amik az STLA platformra épülnek.

Bár további részleteket még nem árultak el a rendszerről, a Stellantis szerint az intelligens műszerfal zökkenőmentesen épül be a felhasználók digitális életébe – vélhetően ez azt jelenti, hogy a meglévő alkalmazásokhoz, okostelefonokhoz könnyen kapcsolódik majd az autó.

A napokban bemutatott Chrysler Airflow, az amerikai OEM első elektromos modellje is a SmartCockpit rendszerrel kerülhet piacra – írja az Autocar.

Lesznek az Amazontól ismert szolgáltatások

Az Amazon egyik fő szerepe az autóban a hangalapú asszisztensi rendszer lesz, ami az Alexa alkalmazásból lehet ismerős. Ezt fogják használni a navigációs rendszerhez, valamint a karbantartással kapcsolatos üzenetek is Alexa hangján szólalnak majd meg.

A Stellantis egyes autói a platform különböző változatait fogják használni. Például a Chrysler Pacifica családi utazástervezőt kínálhat az utasoknak látnivalókkal és éttermekre vonatkozó ajánlásokkal, míg a testvérmárka Jeep SUV-jaihoz egy „virtuális kapitány” tartozhat, aki a keményebb terepen, off-road körülmények között segíti a vezetőt.

Az új partnerség részeként a Stellantis az Amazon Web Services-szel (AWS) együttműködve több mint ötezer fejlesztőt és mérnököt képez ki a felhőtechnológiák használatára 2024-ig.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink