Gyártók Komolyan megvágja termelését a Toyota

Komolyan megvágja termelését a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.05.24 11:21

Komolyan megvágja termelését a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A félvezetőhiányra visszavezethetően a Toyota a korábban tervezettnél körülbelül 100 ezerrel kevesebb, mintegy 850 ezer járművet fog készíteni a nyár első hónapjában.

Hirdetés

A júniusi termelési volumen jelentős csökkentése ellenére a japán autógyártó nem változtatta meg az egész üzleti évre vonatkozó előrejelzését. A vállalat úgy számol, hogy 2023 márciusával bezárólag világszerte 9,7 millió járművet fog összeszerelni.

A Toyota már áprilisban és májusban is visszavett termelési terveiből, hogy saját kommunikációja szerint enyhítse a chip- és egyéb anyaghiánnyal küzdő beszállítóira nehezedő nyomást.

Jelenleg az OEM júniustól augusztusig havonta átlagosan 850 ezer járművet készül legyártani. A vállalat a Reuters által idézett közleményében egyúttal aláhúzta, hogy a chiphiány, a koronavírusos fertőzések fellángolásai és más tényezők megnehezítik a pontos előrejelzések készítését.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink