Gyártók Kisebbségi tulajdonos lehet cellagyárában a VW

Kisebbségi tulajdonos lehet cellagyárában a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.01.18 06:18

Kisebbségi tulajdonos lehet cellagyárában a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

Nem kizárt, hogy a Volkswagen végül csak kisebbségi tulajdonosa lesz az akkumulátorcellák gyártásával foglalkozó divíziójának, aminek részvényeit a tőzsdei kereskedelembe is bevezethetik – közölte a német gyártó üzletágért felelős igazgatója.

Hirdetés

„Amennyiben az elektromos járművek értékesítése úgy növekszik, ahogy arra számítunk, érdemes lesz külső befektetőket bevonnunk, ugyanakkor mi akarunk a kormánykeréknél maradni” – nyilatkozta Thomas Schmall a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung lapnak. Hozzáfűzte: „Ehhez nem feltétlenül van szükség többségi tulajdonrészre.”

A VW előző évben megfogalmazott célja, hogy 2030-ig hat akkumulátorcella-gyárat építsen fel Európában – ennek a projektnek a megvalósításáért Schmall felel.

Az autógyártó már korábban jelezte, hogy az új üzemek építését, hasonlóan a szintén cellagyárakat tervező Daimlerrel, külső partnerekkel együttműködésben képzeli el.

Schmall a német lapnak adott interjú során azt is elmondta, hogy hosszabb távon a saját akkumulátorcelláikkal más autógyártókat is elláthatnak. „Mércét akarunk állítani az iparágunkban” – tette hozzá a Reuters által idézett nyilatkozatában.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink