Gyártók Kikerültek az első hivatalos fotók a Kia EV6-ról

Kikerültek az első hivatalos fotók a Kia EV6-ról

autopro.hu/P.B. | 2021.03.18 13:23

Kikerültek az első hivatalos fotók a Kia EV6-ról

Fotó: Kia Global Media Center

A Hyundai Csoport második, a Kia első e-GMP platformra épülő modelljéről a napokban adott ki gyári fotókat a Kia. Az EV6 tervezésében együttműködött a Kia koreai (Namyang), német (Frankfurt) és kaliforniai (Irvine) egysége is.

Hirdetés

Az EV6 az első tisztán elektromos modellje a Kiának, egyben az első e-GMP platformra épül Kia. Emellett a Kia Opposites United formanyelv bemutatkozását is jelenti, amely a természetben és az emberiségben található ellentétekből merít ihletet a gyártó szerint.

Az új tervezési filozófia öt pilléren alapul: a Bold for Nature a természettel való kölcsönhatásra utal, ennek jegyében organikus felületeket hoz létre a jármű belső terében, a külső kialakításokat pedig tiszta és egyszerű vonalak kombinációja jellemzi. A Joy for Reason a Kia jövőbeli járműveinek hangulatára összpontosít, melyek az érzelmeket és a racionalitást hivatottak együtt megjeleníteni, erre utalnak a merészebb színek. A Power to Progress a márka jelenlegi tervezési erősségeire épít, a Technology for Life új technológiákat és újításokat tartalmaz az ember-gép kapcsolat elősegítése érdekében, míg a Tension for Serenity felidézi az ellentétes erők közötti feszültséget.

Nagyobb ügyfélközpontúság, mint valaha

Karim Habib, a Kia alelnöke és a dizájnközpont vezetője elmondta, hogy a Kiánál erősen hisznek abban, hogy az EV6 egy releváns, fontos szereplője lesz az elektromos autók piacának. A jármű a progresszív dizájn, az elektromos erő és az ügyfélközpontúság mintapéldája Habib szerint.

Az alelnök azt is elárulta a Kia közleményében, hogy az autó megalkotásával ösztönös és természetes élményeket szeretnének nyújtani a későbbi ügyfeleknek.

Fotó: Kia Global Media Center

Külső megjelenés

Oldalról nézve egy modern és aerodinamikus crossover sziluettje sejlik fel előttünk, amely ellentétben áll az autó éles vonalaival – a Kia szerint ezzel feszültséget keltve. A szélvédő kialakítása dinamizmust sugall, amit a merész hátsó lökhárító tovább hangsúlyoz.

A C-oszlopba fényes fekete betétet terveztek, amely kiszélesíti az üvegfelületet, felette pedig egy légterelő emelkedik ki, amely lefelé irányítja a levegőt az autó hátsó lámpáinál elhelyezkedő alsó légterelő felé.

Az utastér

Az EV6 belseje kifejezetten tágas, ám ez nem meglepő egy dedikált elektromos platformra épülő autó esetében. A sok tér mellett a modernitás tűnik fel a belsőről kiadott képeken: a műszerfal leginkább szembetűnő eleme a széles képarányú, ívelt műszerfalat is magában foglaló infotainment és navigációs képernyő.

Fotó: Kia Global Media Center

Szintén a modernitás érzetét erősíti, hogy a tervezők törekedtek a fizikai gombok számának csökkentésére, így a középen található fűtő, szellőztető légkondicionáló (HVAC) rendszert haptikus visszacsatolást nyújtó érintőgombok vezérlik.

Az autó műszaki adatait még nem hozták nyilvánosságra, de a teljes bemutatásra sem kell már sokat várni, sőt, a Hyundai Ioniq paraméterei alapján sejteni is lehet, hogy a 800 voltos rendszer, a kifejezetten gyors töltés és az 500 kilométer körüli hatótáv lesznek a legfontosabb adatai az autónak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink