Gyártók Kiderült, mi lesz a McLaren plug-in hibridjének neve

Kiderült, mi lesz a McLaren plug-in hibridjének neve

autopro.hu/P.B. | 2020.11.26 16:23

Kiderült, mi lesz a McLaren plug-in hibridjének neve

Fotó: McLaren

A viszonylag egyszerű Artura nevet kapta a McLaren plug-in hibrid modellje. Az új modellről a név mellett csak egy nagyon kis részletet ismerhettünk meg, azt, ahogy a márka és a modell neve felkerült a két kipufogó közé.

Hirdetés

A McLaren szerint az Artura név a jövő technológiáit és a művészi dizájnt ötvözi. Az Artura egy nagyon fontos modell a McLaren életében, ez ugyanis az előfutára annak a stratégiának, aminek jegyében 2025-re a McLaren teljesen elektrifikált típuspalettára térhet át.

Az eddig használt V8-as turbómotor helyett egy könnyebb V6-os motorra épül majd a plug-in hibrid hajtáslánc, ráadásul az autó vázszerkezete, illetve a belső és a külső formái is gyökeresen megváltoznak a McLaren eddig ismert modelljeihez képest.

Sokat még nem tudni az Arturáról

Egyelőre csak néhány részinformációt osztott meg a gyártó az új modellről, de azt már lehet tudni, hogy az autó összteljesítménye 600 lóerő lesz, és a konnektoros hibrid hajtásnak köszönhetően a típus csak elektromos hajtással is használható lesz, így 30 kilométer megtételére lesz képes.

A gyártás beindítását 2021 első felére ígéri a Mclaren, azonban a bemutatóra előbb is sor kerülhet, akár már idén.

Kiemelt Partnereink