Gyártók Kezdődik: kényszerű lépést hozott a Fiat a koronavírus miatt

Kezdődik: kényszerű lépést hozott a Fiat a koronavírus miatt

autopro.hu/K.Á. | 2020.02.25 15:10

Kezdődik: kényszerű lépést hozott a Fiat a koronavírus miatt

Fotó: Pexels

Korlátozta európai gyáraiba való belépést a Fiat Chrysler Automobiles a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kísérletképpen.

Hirdetés

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) torinói központja Piemonte tartományban található, ahol más közigazgatási régiókhoz hasonlóan a hétköznapi életet érintő több korlátozást vezettek be a koronavírussal összefüggésben. Az országban immár kétszáz fölé emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és hárman haltak meg a betegség szövődményeiben.

Az FCA beszállítóknak, üzleti partnereknek szóló levelében arról informálta a címzetteket, hogy a vállalat megtagadja a belépést európai telephelyeire azoktól a személyektől, akik a 13, a vírus miatt vesztegzár alatt lévő észak-olasz régió területén tartózkodtak.

Automotive News Europe autós hírportál arról is tudósít, hogy a nagy olasz tervezővállalat két torinói irodáját is lezárta, miután egy alkalmazottjuk koronavírus-tesztje pozitív lett.

Kifordult az élet magából

A piemontei helyi kormányzat tájékoztatása szerint a hétvégén hat vírusos megbetegedést regisztráltak, ami hétfőre gyógyulás miatt 3-ra változott, de kedden egy negyedik, a tüneteket mutató személyt regisztráltak. A városban nem nyitnak ki az iskolák, egyetemek, a kulturális intézmények, a sport- és hitéleti eseményeket felfüggesztették. Az amúgy csak tömegközlekedéssel elérhető belvárosi zónákba kivételesen beengedik a személyautókat, hogy az embereket a zsúfolt buszok helyett az egyéni közlekedés felé tereljék.

Óvintézkedésként a Ferrari március 1-ig bezárta maranelloi és modenai múzeumait.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink