Gyártók Kétmilliárd dollár állami segítséget kap a Nissan

Kétmilliárd dollár állami segítséget kap a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2020.11.26 11:18

Kétmilliárd dollár állami segítséget kap a Nissan

Fotó: Nissan Global Newsroom

A kétmilliárd dolláros támogatással a Nissan amerikai eladásait segítené a japán állami ügynökség. Az összeg egy 4,1 milliárd dolláros hitel része, amit a Nissan North America vett fel a japán Japan Bank of Internationaltól (JBIC).

Hirdetés

Az összeg abban segítheti a Nissant, hogy a japán OEM könnyebben értékesíthessen autókat az Egyesült Államokban, ami a világ második legnagyobb autópiaca Kína után. A hitel segítségével a Nissan is biztosíthat részletfizetési vagy hitelezési akciókat a vásárlóinak.

Az Egyesült Államok piaca nagyon fontos a japán gyártók számára, a vásárlások finanszírozása pedig egy fontos eszköz az üzleti stratégiájukban – fogalmazott közleményében a JBIC.

A JBIC más japán társaságokat is finanszíroz a tengerentúlon. Októberben a Honda brazíliai, szeptemberben pedig a Toyota dél-afrikai eladásainak felpörgetésében segédkezett a japán állami bank, míg a Nissan utoljára nyáron, a mexikói üzletága számára kapott pénzt.

Carlos Ghosn, a Nissan igazgatója szerint Japán harmadik legnagyobb autógyártója most a kulcspiacaira koncentrál, a válságból való kilábalást szeretné felpörgetni ezekben az országokban – írja a Reuters.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink