Gyártók Kétezer francia dolgozójának állásába kerülhet a Renault elektromos átállása

Kétezer francia dolgozójának állásába kerülhet a Renault elektromos átállása

autopro.hu/P.B. | 2021.09.17 14:18

Kétezer francia dolgozójának állásába kerülhet a Renault elektromos átállása

Fotó: Renault Media

A veszteségei miatt a Renault korábba már 4600 francia állás megszüntetését jelentette be. Az elektromos átállás következtében újabb kétezer munkahely szűnhet meg, igaz, más területen 2500 új álláshely nyílhat meg, így elméletben találhatnak új munkát a Renault Csoporton belül azok, akiknek az állása veszélybe kerül.

Hirdetés

Legfrissebb, szeptember 16-ai bejelentése szerint a Renault elektromos átállása kétezer állás megszűnését hozhatja magával – elsősorban mérnökök munkája kerülhet veszélybe. Ugyanakkor az elektrifikáció 2500 munkahelyet teremt majd, így más területen elhelyezkedhetnek a Csoporton belül az állásukat elvesztők.

A Renault egyúttal azt is bejelentette, hogy nyitott a szakszervezetekkel való tárgyalásra az átállást illetően. Hozzátették, hogy kilenc új elektromos modellt gyárt majd Franciaországban a vállalat – írja a Reuters.

Ahogy más nagyobb autóipari szereplők, úgy a Renault is egyre inkább az elektromos átálláson dolgozik. Ez új munkahelyeket is hozhat magával, például vegyészeket vagy akkumulátor-szakértőket is kell alkalmaznia a gyártóknak, ugyanakkor a hagyomány hajtásra szakosodott mérnökök állására nem lesz szükség.

Kiemelt Partnereink