Gyártók Két új modellel áll elő a Fisker 2025-ig

Két új modellel áll elő a Fisker 2025-ig

autopro.hu/D.Á. | 2021.10.15 06:21

Két új modellel áll elő a Fisker 2025-ig

Fotó: Fisker Newsroom

Az Ocean és a Pear után két további modellt tervez piacra dobni a Fisker, melyeket jóval magasabb árkategóriába pozicionálnak. A két új, kis darabszámban készülő típust Nagy-Britanniában fogják tervezni, mindkettőt akkumulátoros elektromos hajtással.

Hirdetés

Az amerikai autógyártó alapítója, Henrik Fisker bejelentette, két új elektromos autót fognak piacra dobni 2025-ig. A meglévő, Foxconnal közösen fejlesztett Ocean és Pear SUV-khez képest az új modelleket kisebb darabszámban és jóval drágábban árulják majd – kicsivel 100 ezer dollár felett és alatt alakulnak majd az árak. 2020-ban a gyártó négy akkumulátoros elektromos autót ígért piacra dobni 2025-ig, melyek közül az egyik az Ocean elektromos SUV, a második egy belőle származtatott sportos crossover, a harmadik egy, az EMotion koncepcióautó alapján megalkotott szedán, a negyedik pedig egy pickup.

Sejtelmes fogalmazás, kevés konkrétum

Fisker elmondta, teljes sebességgel dolgoznak az új autókon, melyekkel innovációt és radikálisan új szemléletet akarnak hozni a nemzetközi autópiacra. A dán születésű Fisker és felesége, egyben a cég társalapítója, Geeta Gupta-Fisker szerint a két új modell „nagyon más” lesz. Fisker a tőle megszokott módon, ködösen megfogalmazta, az egyik autó teljesen új szegmenst fog nyitni a piacon, a másik pedig egy kis csavart fog hozni egy meglévőbe.

Mindkét autót az Egyesült Királyságban tervezik, a dizájnercsapatot az Aston Martin egy volt mérnöke, David King vezeti, de Fisker nem igazán lát rá esélyt, hogy a szigetországban is készüljenek majd az új járművek. A két legújabb autó gyártásáról több információ még nincsen, de az tudható, hogy az Ocean modellt a Magna, a Peart pedig a Foxconn vállalat fogja gyártani — írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink