Gyártók Jövő évig dől el a Volkswagen Trinity sorsa

Jövő évig dől el a Volkswagen Trinity sorsa

autopro.hu/P.B. | 2022.01.27 08:22

Jövő évig dől el a Volkswagen Trinity sorsa

Fotó: Volkswagen

Ha a Volkswagen Felügyelőbizottsága elfogadja a tervet, miszerint a Trinity gyártását 2026-ban kell megkezdni, akkor az új modell gyártósorait már 2023 tavaszától el kell kezdeni kialakítani. A gyártó szerint még semmi sem dőlt el a modellel kapcsolatban.

Hirdetés

A Volkswagen szerint még az sem biztos, hogy a Trinity-t az OEM központjában, Wolfsburgban fogják gyártani. Mint fogalmaztak, még semmi nem dőlt el, több lehetséges helyszínt is vizsgálnak Alsó-Szászországban. Utóbbi megállapítás némileg meglepő lehet, hiszen korábban szinte biztosnak tűnt, hogy Wolfsburgban fogják összeszerelni a modellt.

Valójában csak annyiról van szó, hogy Wolfsburg melletti, nem a városhoz tartozó helyszínek is felmerültek, de az összes variáció a központi üzem közvetlen közelében található. Német lapok szerint több helyszín is versenyez a gyárért.

Sok a nyitott kérdés

Nemcsak az új gyár pontos helyszíne nincs meghatározva, de a VW hivatalosan a tervezett gyártási kapacitást sem árulta el. Korábban szó esett évi 200, sőt, 300 ezer autó legyártásáról is – emlékeztet az electrive.com.

Egyedül azt döntötte el hamar a Volkswagen, hogy új csarnokot húznak fel a Trinity kedvéért – a tervezett gyártási kapacitás ugyanis egyetlen korábbi üzembe sem férne be a meglévő modellek mellé.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink